Stăpânul unui nou cățeluș

Felicitări pentru că ești stăpânul unui nou cățeluș! Primirea unui nou cățeluș în casa ta este o experiență minunată. Legătura specială, cşi apropiată pe care o formezi cu cățelușul va dura o viață.

Bineînțeles, că îți vei dresa cățelul să aibă cel mai bun comportament, dar înainte de toate este important ca acesta să se simtă iubit și în siguranță în noua să casă, alături de oamenii care vor deveni noua sa  familie.


În primul rând, să începem cu câteva puncte de reper, pentru a ajuta noul tău cățeluș să se stabilească în casa ta:

  • Adu-ți noul cățel acasă când e liniște și nu ai vizitatori. De asemenea, alege un moment în care rutina ta este cea normală. În prima lui săptămână la domiciliu, începi să-ți înveți cățelul care este familia lui și să-l înveți să aibă încredere în tine.
  • Oferă-i cățelușului tău o cușcă și un spațiu propriu. Acest lucru îi va ajuta să se simtă în siguranță și vor explora treptat restul noilor împrejurimi.
  • Supraveghează noul cățeluș, în orice moment, și joacă-te cu el de mai multe ori pe zi. Așa te vei stabili ca lider.
  • Oferă-i cățelului pauză să își facă nevoile, la fiecare câteva ore și imediat după ce mănâncă, bea, doarme și se joacă (urmărește semnale precum adulmecatul și mersul în cerc). Nu-ți pedepsi niciodată noul cățel pentru accidente; în schimb, lăudă-l când se duce în locul dedicat ,de afară.

încă din prima zi

Ingredientele corecte de la început

descoperiți produsele noastre

Socializarea cățelului

La fel ca și copiii, cățelușii nu se nasc cu abilitățile sociale de care au nevoie pentru a trăi împreună cu familia lor, fie că este vorba de o familie canină sau una umană. Prin urmare, trebuie să te asiguri că noul cățel, este nu numai ascultător, ci și prietenos cu oamenii și animalele. Iată câteva sugestii pentru a te ajuta să începi.

Întâlnirea cu oameni noi

Lumea este plină de diferite tipuri de oameni, deci este esențial pentru cățelul tău să se poată relaționa cu alții. Puteți recompensa companionul dvs. canin cu delicii atunci când acestea demonstrează comportamentul dorit.

  • Începeți prin a prezenta cățelul unor prieteni liniștiți, în incinta casei tale, pentru perioade scurte de timp. Când salută cățelul, roagă invitații să coboare la nivelul lui și permite cățelului să se apropie în ritmul lui. Acest lucru îi va da cățelului un sentiment mai mare de control.
  • Odată ce este sigur pe el la primirea vizitelor la domiciliu, încearcă sa îl duci în parc sau la locurile de joacă pentru căței. Lasă-l să decidă pe cine să întâlnească și cât timp. Niciodată nu vei dori să forțezi cățelul într-o situație în care este temător (bineînțeles, asigurați-vă că persoana pe care o abordează vrea să fie întâmpinată, unii oameni se tem de câini — chiar și de cățeluși).
  • Prezintă cățelul la persoane de diferite rase, origini etnice, aspect (cu / fără barbă sau ochelari), vârste și profesii, deoarece unii câini ar putea dezvolta o aversiune față de oameni care nu arată ca tine și care, prin urmare, par "neobișnuiți" (poștașul îți va mulțumi mai târziu).

Întâlnirea cu copiii

Nu ar trebui să ai probleme cu încurajarea copiilor să se joace cu noul cățeluș. Cu toate acestea, vei dori să supraveghezi primele interacțiuni cu copiii tăi. Chiar dacă nu ai copii în familia ta, este imperativ să socializezi cățelușul cu ei. Dacă nu interacționează cu copiii de la început, câinii dezvoltă adesea comportament agresiv față de aceștia mai târziu. Copiii mici care se deplasează în jur și fac zgomote ridicate pot declanșa instincte de pradă la câinii care nu sunt obișnuiți cu ei.

  • Copiii ar trebui să fie învățați că un cățel nu este o jucărie sau păpușă și nu trebuie să fie deranjat atunci când se odihnește sau doarme.
  • Fără tachinare sau joacă dure. Trasul de coadă sau tachinarea poate duce la obiceiuri nedorite precum săritul sau chiar mușcatul.
  • Fii blând. Spuneți copiilor să nu strige niciodată la cățel, chiar dacă acesta face ceva rău. Explică-le că un cățel se poate speria de zgomotele puternice.

Conviețuirea cu ceilalți câini

Chiar și cățelușii care se consideră a fi aproape umani vor trebui să învețe să se înțeleagă în comunitatea canină. Veți întâlni minim, un alt câine în timpul plimbărilor zilnice. Permiteți-le să se miroasă și o joacă prietenească, dar îndepărtează-te dacă observi că este intimidat.

Conviețuirea cu alte animale de companie

Noul tău cățeluș și pisica Siameză ar putea să nu fie niciodată prieteni, dar poți măcar să îi încurajezi să se tolereze reciproc. Începe prin păstrarea nou-venitului într-o cușcă și permițând animalului rezident să-l "viziteze" prin siguranța barelor. Extinde treptat durata vizitelor înainte de a le permite celor doi să se întâlnească față în față.

Supraveghează aceste întâlniri până când te simți încrezător totul va merge bine. Rețineți ca oricât de bine educat și sociabil este un cățel, este foarte probabil că vor dori să alerge după animale, atunci când se joacă. Poți permite treptat cățelului să miroasă animale de companie mici, cum ar fi

Depășirea noilor probleme apărute

Tot ceea ce face zgomot puternic, cum ar fi aspiratorul, mașina sau mașina de spălat, poate fi un lucru teribil pentru un cățel. Pentru a evita să se sperie, învățați treptat cățelul cu experiențe noi.

Lăsați-i să verifice singuri obiectul oprit. Apoi, puneți-l la o distanță sigură înainte de a-l porni pentru o clipă sau două, astfel încât să audă sunetul pe care îl face. După ce îl oprești, stai lângă obiect și chemă cățelușul. Recompensează-l. Repetă această lecție, prelungind timpul de funcționare / zgomotul. În cele din urmă, cheamă-l la tine, în timp ce aparatul funcționează. Ei vor vedea în cele din urmă că obiectele zgomotoase de uz casnic nu sunt o problemă atat de mare.

Vino și tu la cursurile de dresaj pentru căței pentru a-ți fi de folos pe viitor in dresaj și îți vor oferi informațiile și ajutorul pentru problemele întâmpinate.

Ameliorarea anxietății separare a câinelui

Majoritatea cățelușilor se obișnuiesc cu noua viață foarte ușor imediat după ce sunt aduși în noua familie, dar pentru unii cățeluși, separarea de tine poate fi o experiență dificilă. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-l ajuta:

  • Fii empatic. Cățeluși care suferă de anxietate de separare nu sunt obraznici sau răutăcioși. Niciodată nu îi pedepsi sau izola.
  • Oferă-i cățelului un loc unde să se simtă în siguranță. Coșurile sau cuștile pentru câini sunt excelente pentru a oferi cățelului un loc în casa ta unde să se simtă confortabil și în siguranță.
  • Asigură-i cățelul suficientă mișcare Dacă sunt obosiți, este mai probabil să doarmă și nu să se îngrijoreze unde ești.
  • Redirecționează-i comportamentul. Ascunde o recompensă pentru a fi găsită de cățel sau dă-i o jucărie înainte să pleci (aceste lucruri trebuie făcute și în alte situații decât atunci când pleci, pentru a nu asocia aceste jocuri cu plecarea ta).
  • Faceți plecările si sosirile cat mai discrete. Încercați să îl ignorați timp de 10-15 minute înainte de plecare, dacă vocea și limbajul corpului spun "nu este mare lucru", ar putea începe să vă creadă.
  • Învăță-l să îți tolereze venirea și plecarea. Da-i o recompensă, apoi părăsiți casa pentru un minut sau două. Ei vor începe să asocieze plecările și comportamentul bun cu primirea unei recompense. Extinde treptat perioada de timp în care ați plecat până când vor fi capabili să facă față mai bine.

De asemenea, merită citit

Căţeluş 7 min timp de citire

Ghidul de hrănire al cățelului

Cele mai vândute produse ale noastre

Puppy Small Breed, cu pui proaspăt
  • Hrană uscată
  • Carne de pui
Puppy Medium Breed, cu pui proaspăt
  • Hrană uscată
  • Carne de pui
Puppy Large Breed, cu pui proaspăt
  • Hrană uscată
  • Carne de pui
fără cereale