Sănătatea și pisoiul tău

Felicitări pentru pisoi! Îți pot ocupa mult timp, dar vor aduce bucurie în viața ta pentru mulți ani.

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să mențineți noul pisoiaș sănătos și în cea mai buna stare.

Alegerea medicului veterinar

Alegerea unui medic veterinar înseamnă într-adevăr selectarea uni partener în îngrijirea sănătății puiul de pisică. Vaccinările programate și examinările anuale înseamnă că veți vedea medicul veterinar în mod regulat, deci alege cu înțelepciune. Utilizează lista noastră ca bază pentru alegerea clinicii potrivite pentru pisica ta:

 • Obține recomandări de la prieteni, colegi și alți proprietari de pisici pentru a realiza o listă inițială de clinici. Întrebă-i ce le place la fiecare.
 • Caută o clinică care are săli de așteptare separate pentru câini și pisici- pentru a reduce stresul animalului.
 • Caută o locație cu spații curate și sterile și cu echipamente de ultimă generație.
 • Întrebă despre îngrijirea de urgență, orar și orice echipament sau termeni pe care nu-i înțelegi.
 • Întrebă ce sunt taxele pentru vaccinările și examenele de bază.

Castrarea și sterilizarea

Mulți proprietari aleg să aibă pisica castrată sau sterilizată. Elimină riscul de sarcini nedorite și poate reduce comportamentul nedorit al pisicii. Veterinarii recomandă ca acest lucru să se facă la vârsta de șase luni, sau mai tineri dacă aveți și pisoi de sex masculin și de sex feminin în casă.

Iată câteva avantaje ale castrării și sterilizării:

 • Sterilizare elimină comportamentul asociat ciclurilor de călduri, cum ar fi miorlăitul pentru atragerea masculilor sau marcarea cu urină prin casă.
 • Sterilizare ajută la prevenirea potențialelor probleme de sănătate, inclusiv a tumorilor mamare și a bolii uterine, eventual adăugând câțiva ani la viața pisicii.
 • Sterilizarea și castrarea ajută la eliminarea riscului apariției de sarcini nedorite.
 • Castrarea reduce efectele pubertății și hormonilor. Un motan castrat este mai puțin probabil să marcheze teritoriul prin urinare și mai puțin probabil să plece și să se rătăcească și nu se va întâlni și nu se va lupta cu alți motani pentru o femelă în călduri.

Purici

Puricii sunt unul din cele mai frecvente probleme care apar la pisici, și pisoiul îi poate lua, mai ales dacă iese afară.

 • Puricii sunt cel mai prezenți în sezonul cald (primăvara și vara).
 • Aceștia pot transmite boli parazitare sau infecțioase, inclusiv tenie.
 • Infestația cu purici poate provoca, anemie (număr redus de celule roșii din sânge) și / sau dermatită alergică, o alergie cutanată caracterizată prin prurit și iritație
 • Deși unele pisici devin iritate și se scărpina, altele nu au semne vizibile de disconfort.

Din fericire, puricii sunt ușor de tratat. Poți lua o soluție spot-on de la medicul veterinar pentru a trata pisica, care va ucide insectele și ouăle. S-ar putea să trebuiască să faci și dezinsecția casei, din moment ce puricii se pot ascunde în covoare și mobilier moale. Acest lucru se poate face cu spray-uri de dezinsecție la domiciliu disponibile la magazinele de animale de companie.

Ghemotoace de păr

Ghemotoacele de păr sunt formațiuni tubulare maronii, din fire de păr. Când pisicile se spală, înghit păr. Deoarece părul nu este digerabil, acesta trece prin tractul intestinal și ajunge in litieră sau este expulzat prin vărsături.

Pisicile care formează ghemotoace de păr mai des de o dată pe săptămâna sau la cere ghemotoacele au miros urât, pot avea probleme serioase de sănătate. Discută cu medicul veterinar pentru sfaturi.

Prevenire și tratament

 • Toaletează bine pisica prin periaj regulat.
 • Periază toate pisicile, nu doar pe cea care are probleme cu ghemotoacele de păr, pentru că pisicile se ling reciproc, destul de des.
 • Hrănește-o cu hrana noastră împotriva ghemotoacelor de păr, care o va ajuta la reducerea formării acestora. Rețeta noastră specială conține un sistem de fibre naturale care trece ușor parul ingerat prin tractul digestiv.