Poate o dietă sănătoasă să prevină formarea ghemotoacelor de păr?

Majoritatea pisicilor, fie în sălbăticie sau din jurul casei tale, petrec o perioadă considerabilă de timp îngrijindu-și blana. În timp ce fac acest lucru, părul este înghițit și se poate acumula în timp în stomac. Dacă bolul de păr nu trece din stomac, pisica va încerca să îl elimine prin tuse.

Hrana pe care o oferi pisicii poate ajuta la controlul ghemotoacelor de păr, menținând sistemul digestiv sănătos.

Multe pisici suferă din cauza formării unui ghemotoc la un moment dat în viața lor, dar unele pisici, cum ar fi pisicile cu părul lung și pisicile care se ling excesiv, sunt în special predispuse la formarea ghemotoacelor de păr. La pisicile care sunt predispuse la formarea ghemotoacelor de păr, periajul frecvent poate contribui la reducerea cantității de păr care este ingerată, reducând astfel riscul formării acestora.

Hrănirea unei diete speciale menite să diminueze probabilitatea de a forma ghemotoace de păr poate ajuta, de asemenea.

De ce este importantă dieta?

Cantitatea de fibre conținută în dieta unei pisici va determina, în general, cât de bine se poate face față ghemotoacelor de păr. Tipul corect de fibre ajută ca părul ingerat să treacă mai ușor prin tractul digestiv, reducând astfel șansele de formare a ghemotocelor de păr.

Proteinele și grăsimile de înaltă calitate, de origine animală, oferă elemente nutritive importante pentru sănătatea pielii și a parului. Menținerea sănătătii pielii și a părului poate reduce riscul de năpârlire excesivă, ingerarea părului prin lins și, în consecintă, formarea ghmotoacelor de păr .

Produsul special pentru controlul ghemotoacelor de păr de la EUKANUBA conține cantități ridicate de pulpă de sfeclă pentru a ajuta la tranzitarea părului prin tractul digestiv al pisicii, precum și pentru toți ceilalți nutrienți și vitamine de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă.

Hrana noastră pentru controlul ghemotoacelor de păr este 100% completă și echilibrată. Nu aveți nevoie să hrăniți pisica cu altceva, de fapt amestecarea altor alimente cu formule de gestionare a ghemotoacelor de păr poate compromite eficacitatea acestei diete prin diluarea substanțelor nutritive care contribuie la reducerea riscului de formare a acestora.