Puii de pisică și alte animale de companie

Chiar dacă câinele sau pisica ta trăit liniștit cu alte animale din casă, nu există nici o garanție că un pui nou va fi întâmpinat cu bucurie sau chiar toleranță!

Unele animale mai blânde vor accepta cu ușurință orice animal de companie adus în casă De obicei, cu toate acestea, chiar și cel mai calm câine sau pisică va fi preocupat de apariția unui pui nou.

Când aduci un nou pisoi în casă, câinele sau pisica ta mai în vârstă vor avea nevoie de o atenție deosebită. Trebuie să știe că încă îi iubești și că noul venit nu reprezintă o amenințare pentru poziția lui în casa ta.

Noul tău pisoi

Când aduci noul pisoi acasă, este important să îi izolați. Alege o cameră care este un teritoriu neutru (nu unde îi place celui mai in vârstă sa doarmă). Acest lucru vă va oferi timp pentru a liniști animalele de companie din casă și, de asemenea, va proteja noul venit de eventualele agresiuni.

Un loc pentru pisoi

Echipează camera noului pisoi cu coșuleț de dormit, sisal, litieră, castronele pentru apă și mâncare, și jucării. Du pisoiul în camera lui și lasă-l să exploreze în timp ce tu îl ții sub observație. Apoi lasă-l în pace pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să se poată simți confortabil în noile împrejurimi

La început, pisoiul se poate ascunde. Încercă să-l convingi sa iasă să îl mângâi. Nu încercați să pui presiune, prea repede, totuși. El va deveni treptat mai puțin timid cu tine.

Prima întâlnire

Animalele se cunosc reciproc prin miros. Animalul tău mai in vârstă va petrece o mulțime de timp mirosind in partea de jos a ușii în camera noului pisoi. Pisoiul va face același lucru pe cealaltă parte a ușii.

După o zi sau două ar trebui să poți să îți dai seama de reacția celuilalt animal la pisoi. Un câine nerăbdător să întâlnească pisoiul va zgâria la ușă și va da din coadă, în timp ce pisică va toarce și în general va fi curioasă și prietenoasă. Cu toate acestea, în cazul în care câinele mârâie sau latră la ușa și pisica scuipa sau pare că este supărată, ar fi mai bine să așteptați câteva zile înainte de a încerca o interacțiune ulterioară.

Ia-o încet

Când animalul vostru mai mare pare pregătit, faceți cunoștință celor doi, deschizând ușa suficient de larg încât să se poată vedea și miroși reciproc. Fii sigur că stai aproape să supervizezi. În funcție de reacțiile lor, deschideți treptat ușa mai larg pentru perioade scurte de timp până când acestea se acomodează să se uite unul la altul fără a se supăra. Această tehnică poate dura câteva zile, dar de obicei este de succes.

Prima dată când cele două animale se întâlnesc față în față ar trebui să fie scurtă durată și, sperăm, calmă. Dacă întâlnirea pisoiului este cu un câine, utilizați o lesă pentru a-l putea reține să nu alerge și să sperie puiul de pisică.

Nu forța lucrurile. Lăsați animalele să meargă cât mai aproape sau să rămână cât mai departe, așa cum vor ele. Repetați întâlnirile scurte ori de câte ori este necesar, până când animalele pot rămâne confortabil în aceeași cameră, sub supraveghere. Nu vă așteptați la prietenie instantanee – aceasta necesită timp.

Fă loc pentru toată lumea

Animalul mai în vârstă trebuie să fie reasigurat că noul venit nu îi va prelua teritoriul. Dacă are un loc de dormit preferat, nu lăsa pisoiul să doarmă acolo. Oferă-i puiului propriile jucării.

Animalele sunt adesea posesive hrana și castroanele pentru mâncare. În mod ideal, deoarece pisoiul ar trebui să mănânce propria hrană specială, să-i dai mâncarea într-o altă cameră sau zonă cât mai mult timp posibil.

Monitorizați orele de masă pentru a împiedica oricare dintre animale să îl împingă pe cealaltă de la propriul castron. Din moment ce pisoiul trebuie sa mănânce o hrană adecvată în primele 12 luni, poate fi o idee bună să continui să hrănești pisoiul într-o cameră închisă pentru o vreme.

Deși o hrană de calitate superioară, formulată pentru toate vârstele, va oferi o nutriție completă și echilibrată pentru ambele animale, dacă pisica adultă tinde să fie supraponderală, ea nu are nevoie de calorii suplimentare pe care le oferă o hrană pentru pisoi. De fapt, dacă pisica adulta consumă deja o dietă destinată scăderii în greutate sau pentru controlului greutății, pisoiul nu va primi toată nutriția necesară pe care o cere organismul său în creștere, dacă împart aceleași castroane cu mâncare.

Cel mai bine este să hrăniți animalele separat, cu hrană formulată pentru stadiul lor de viață specific.

Litierele

Două sau mai multe pisici dintr-o casă adesea împart o litieră, dar multe pisici adulte nu acceptă să împartă litiera cu un pisoi, nou venit, cel puțin până când nu acestea sunt mai bine acomodată cu pisoiul.

Punerea la dispoziție a 2 litiere ar trebui să prevină ca pisica adultă să înceapă să își facă nevoile în locuri nedorite, ca un act de revoltă.

Prieteni, dușmani prietenoși sau dușmani?

Este posibil să dureze un an sau mai mult pentru ca animalul vostru mai în vârstă și pisoiul să se simtă complet confortabili unul cu celălalt. Ar putea sa nu devină niciodată prieteni, ci pur și simplu să învețe să se tolereze reciproc.

Chiar dacă rămân distanți, cele mai multe animale de companie apreciază un alt organism cald în casă atunci când proprietarii lor nu sunt acolo. Dar, de obicei, în timp, majoritatea animalelor de companie dezvoltă o relație funcțională, chiar dacă nu sunt cei mai buni prieteni!

Înainte de a aduce acasă un pisoi

  • Pisoiul trebuie să fie examinat de medicul veterinar pentru a fi sigur că este sănătos și nu are paraziți.
  • Asigurați-vă că toate vaccinările animalelor de companie sunt la zi.
  • Agresivitatea este diminuată dacă ambele animale sunt sterilizate sau castrate (pisoiul la o vârstă adecvată).

După ce aduci acasă un pisoi

  • Izolează pisoiul când îl aduci acasă.
  • Fă-le cunoștință adulților cu pisoiul treptat.
  • Protejează "teritoriul" și drepturile celuilalt animal.
  • Asigură castroane, jucării și litiere separate pentru fiecare.