Hrană câini pentru piele și blană sănătoase | Eukanuba

Păstrarea sănătății pielii și părului

Pielea și blana câinilor formează cel mai mare organ din corpul lor, reprezentând aproximativ 12% din greutatea corporală. În afară de aspectul său minunat, pielea unui câine are un rol imens în sănătatea sa generală – protejând corpul de leziuni și infecții, ajutând la controlul temperaturii și acționând ca prima linie de apărare.Blana lor insolează corpul și protejează pielea de traume și leziuni din cauza căldurii, a razelor solare și a iritanților

O blană strălucitoare este, de asemenea, cel mai vizibil semn al sănătății generale și, după cum toți putem aprecia, o blană în stare excelentă arată și se simte magnific.

De ce este atât de importantă blana câinelui?

Mulți oameni cred că un câine poate avea unul din cele două tipuri de blană - cu păr lung sau cu păr scurt. Acest lucru este adevărat într-o oarecare măsură, dar există, de asemenea câini, cu părul drept, cu părul creț, cu părul sârmos, cu parul mătăsos, ca să nu mai vorbim de cei cu un singur strat și cu două straturi. Diferitele rase au multe tipuri diferite de blană, reflectând adesea scopul inițial "de lucru" al câinelui.

Labradorii au, de exemplu, o blană scurtă și plată, cu un strat dublu fin și dens, care le conferă un grad ridicat de rezistență la apă și izolație - esențială pentru rolul lor inițial ca câini de apă.

Mulți terieri au blană scurtă, deasă și aspră - oferind protecție ideală împotriva ghimpilor și a spinilor care se găsesc în tufișuri și în lăstărișuri. Indiferent de tipul de piele și de blană al câinelui, acestea au aceleași funcții cruciale.

Hrană pentru piele și blană sănătoase

Blana unui câine are 95% proteinedeci oferirea unor alimente care conține proteine animale de calitate superioară, precum puiul, mielul și peștele, este esențială. Acest lucru oferă aminoacizi speciali pentru a asigura că pielea și blana sunt hrănite în mod corespunzător, susținând o structură și funcție sănătoase. Câinii folosesc atât de multă energie pentru a-și crește blana, încât este nevoie de până la 35% din doza zilnică de proteine a câinelui doar pentru a-și păstra blana și pielea în stare bună.

Pielea sănătoasă este moale și pliabilă, cu rădăcinile firelor de păr adânc fixate în piele. Acizii grași omega 6 și omega 3 promovează producția de uleiuri și ceară vitale, care împiedică uscarea și menține un strat vizibil sănătos. Alți nutrienți importanți pentru sănătatea pielii și părului includ vitaminele A, C și E, zincul, cuprul și biotina.

La fel precum oferirea dietei corespunzătoare,toaletarea câineluiîn mod regulat, va ajuta la păstrarea pielii și părului in cea mai bună condiție.

Expertiză nutrițională din 1969

Hrana EUKANUBAspecial formulată,bazată pe ani de expertiză din 1969, include toate ingredientele critice pentru susținerea pielii și blăniței sănătoase, din interior. Fiecare formulă pe etape de viață este adaptată la nevoile câinelui tău, asa că de la cățeluș la juniori, adult și apoi senior, poți fi sigur că acesta va primi tot ce are nevoie pentru a sprijini starea optimă a organismului și a avea o blană superbă.

Pentru o îmbunătățire continuă a calității blăniței, vă recomandăm toaletarea regulată; utilizând produse de calitate anti-năpârlire o dată pe săptămână va reduce, de asemenea, cantitatea de păr căzut.

Referințe:

1 Davenport GM, et al. Impactul nutriției asupra pielii și părului. În: Cercetări curente în dermatologie. Proceduri din simpozionul pre-congres, al 4-lea Congres Mondial de Dermatologie Veterinară, San Francisco, 2000; 4-9.