La pândă

Fie ca își aleargă "cina", fie după jucării, pisicile adoră jocul de-a prinselea. Felinele mari, precum leii și gheparzii, învață să prindă prada, la fel ca și micile feline: prin practică. Ele stăpânesc elementele de bază, precum urmărirea, alergatul, prinderea și muscatul prin intermediul jocului zilnic.

Din momentul în care un pisoi se ridică pe picioarele din spate, pentru a câștiga avantaj față de unul dintre colegii lor de joacă, până la vârsta adultă, pisicile nu par să-și piardă fascinația pentru mișcări, lumină și umbre și elemente surpriză.

De-a v-ați ascunselea

Oricât de surprinzător ar părea, pisicile trebuie să se joace de-a v-ați ascunselea. În sălbăticie, pisicile pierd adesea o masă, deoarece pradă lor pot alerga mai repede și mai departe decât pot ele. Singura alternativă a acestor pisici este să se bazeze pe abilitatea instinctivă a felinelor de a se ascunde în mediu și să rămână perfect nemișcate până când trece o țintă dorită.

Pisicile au multe talente uluitoare care se dezvoltă odată cu vârsta. Un ochi al pisicii mature capteaza de trei ori mai multa lumina decat ochiul uman. Aud de cinci ori mai bine decât noi. De fapt, auzul unei pisici este de trei ori mai sensibil – mai ales când vine vorba de sunete înalte – decât chiar și al celui mai sensibil câine.

Aleargă, Prinde și Zgârie

Deși nu au nevoie să prindă o masă, pisicile domestice se bucură de o pândă ca formă de joc. Asemenea practicării unui sport care ajută oamenii să se simtă în formă și mai vigilenți, jucându-se păstrează pisicile de toate vârstele sănătoase și în stare fizică bună. De asemenea, contribuie mult la prevenirea plictiselii, ce duce deseori la comportamente nedorite.

Proprietarii de pisici ar trebui să ofere animalelor lor de companie o mulțime de oportunități pentru acestea de a se juca și să se asigure că există suficiente jucării disponibile pentru a menține motivația fizică a pisicilor. Fără aceste exerciții, pisicile pot fi predispuse la comportamente distructive sau la letargie completă.

Deci data viitoare când pisica ta dorește să golești cutia cu jucării și să te joci, nu o ignora și intră în jocul ei. La urma urmei, micile pisici, ca și felinele mari au nevoie de stimularea jocului pentru a fi în cea mai bună formă.