Ghidul de hrănire al cățelului | Eukanuba

Ghidul de hrănire al cățelului

Precum copii, cățelușii ai nevoi nutriționale diferite de ale adulților. Când selectați mâncarea pentru cățeluș, trebuie să iei aceleași măsuri de precauție ca și în cazul în care alegi mâncarea pentru un copil, pentru a fi sigur că va avea cel mai bun start posibil. Nutriția pe care le-o oferiți acum pune baza pentru o viată lungă și sănătoasă.

Deținerea unui nou cățeluș este mult mai mult decât mâncarea pe care o oferi. Legătura strânsă pe care o formezi cu cățelul tău va dura o viață Bineînțeles, îi vei dresa pe cățelușul tău să aibă comportamentul corect, dar înainte de toate, este important ca acesta să se simtă iubit, în siguranță și protejat în noua sa casă și cu oamenii care vor forma noua sa familie.

Fiind deja înțărcat de laptele matern și hrănit cu alimente solide de către crescător, cățelul are acum nevoie de o hrană de înaltă calitate, care să-i ofere o nutriție 100% completă și echilibrată.

Caută o hrană de calitate pentru căței

O hrană de calitate pentru cățeluși va conține niveluri ridicate de proteine și grăsimi, acizi grași omega-6 și omega-3 și o gamă de vitamine și minerale pentru a ajuta cățelul să-și mențină o stare optimă a organismului. Tipul de proteine este cu adevărat important, deoarece acesta oferă baza nutrițională pentru a susține creșterea și dezvoltarea sănătoasă a cățelului. Alege hrana pentru cățeluși care este făcută cu proteine animale de înaltă calitate, cum ar fi puiul, mielul sau peștele.

Considerăm că hrana pentru cățeluși trebuie să conțină următoarele:

 • Proteine animale de calitate superioară - pentru a susține creșterea și dezvoltarea sănătoasă a mușchilor și oaselor.
 • DHA pentru a ajuta cățeii să învețe și să fie receptivi la dresaj.
 • Fibrele adecvate, cum ar fi pulpa de sfeclă, și prebiotice FOS pentru a ajuta la susținerea digestiei sănătoase.
 • Raportul echilibrat de acizi grași omega 6 și 3 pentru pielii și blană sănătoase.
 • Vitaminele E si C pentru a sprijini un sistem imunitar sănătos.

Hrană diferită pentru câini de talii diferite

Cățeii experimentează cea mai rapidă perioadă de creștere a acestora în primele șase luni de viață, folosind aproape de două ori energia unui câine adult pe un gram, raportat la greutatea corporală în grame. Din moment ce capacitatea stomacului este încă in dezvoltare, este important să li se ofere o dietă adaptată pentru nevoile lor nutriționale și dimensiunea rasei.

 • Cățeii din rasele toy și de talie mică se dezvoltă rapid și au nevoie de niveluri ridicate de proteine, grăsimi și calciu în rația zilnică.
 • Cățeii din rasele mari și gigant au nevoie de niveluri controlate de proteine și de calciu pentru a susține creșterea lor mai lentă. Cățeii de rasă mare pot continua să crească până la 24 de luni!
 • Cățeii de dimensiuni medii se află într-o oarecare măsură între aceste două linii orientative.

Sfaturi pentru hrănirea cățeilor

Odată ce ai ales hrana cățelului, amintește-ți aceste sfaturi pentru a te asigura că acesta mănâncă bine:

 • Măsoară corect porțiile Începe cu cantitatea zilnică recomandată pe sac și împărte-o la numărul de mese zilnice ( exemplu: o masă dimineața și o masă seara).
 • Înlătură castronul după ce l-ai lăsat să mănânce 30 minute Acest lucru evită supraalimentarea, ceea ce ar duce la creștere ponderală nesănătoasă.
 • Asigură-i cățelului accesul la un castron cu apă de băut și înlocuiește-o periodic pentru a fi sigur că rămâne proaspătă.
 • Verifică regulat greutatea câinelui prin trecerea palmei de-a lungul corpului. Ar trebui să poți simți coastele. De asemenea, ar trebui să îi puteți vedea talia dacă vă uitați în jos de deasupra lui sau din lateral. Verifică ghidul nostru foarte util pentru păstrarea condiției optime a organismului.
 • Reține, că toate rețetele EUKANUBA pentru cățeluși sunt complete si echilibrate pentru nevoile lor nutriționale. Adăugând altceva în dieta poate interfera cu absorbția mineralelor din hrană.

Dacă ești îngrijorat cu privire la orice aspect al hrănirii cățelului tău sau greutatea lui, mergi cu el la medicul veterinar pentru un control.

Când ar trebui să cățelușul tău treacă la hrana pentru adulți?

În primele săptămâni și luni, puii au nevoie de o alimentație specială pentru ai ajuta să își formeze oase puternice și să le ofere suficientă energie pentru a ține pasul cu cerințele lor, care cresc. Odată ce devin câini adulți, este important să alegeți hrana cu atenție pentru a construi pe baza bună oferită de hrana pentru cățeluși.

Momentul în care cățelușul devine adult depinde de talia lui Fiecare câine este diferit, dar în ce urmează este un ghid orientativ pentru vârsta la care câinii ajung la maturitate:

 • Câinii de talie mică si toy, 9-12 luni
 • Câinii de talie medie, 12 luni
 • Câinii de talie mare, 12 - 15 luni
 • Câinii de talie gigant, până la 24 luni

În cazul câinilor de talie mare și gigant acest lucru poate însemna că o să aveți un cățel care are aspect de adult când, de fapt, este încă un cățel cu un comportament mai mult de adolescent decât de adult.

Introducerea hranei pentru juniori

La EUKANUBA, noi înţelegem că toți câinii sunt diferiți și au nevoie de îngrijire diferită. De aceea am introdus hrana pentru juniori în dezvoltare – o dietă de tranziție pentru câinii de talie mare, de la stadiul de cățeluș la cel de adult.

Hrană junior conține în continuare toate elementele de bază necesare câinelui tău, cum ar fi DHA pentru învățare și proteine animale de calitate superioară, dar ajută câinii mai mari să mențină rata de creștere lentă și consistentă, oferindu-le un mic ajutor suplimentar pentru a construi articulații puternice și mușchii pregătiți pentru viața lor adultă.

Ce să urmărești la hrana pentru adulți

Câinele tău va avea nevoie de o dietă completă și echilibrată, care să satisfacă toate nevoile sale nutriționale pentru următoarea etapă din viată. Acest lucru îl va ajuta să mențină condiția optimă organismului fără a oferi prea multă energie, care ar putea duce la creșterea în greutate.

Atunci când alegi o hrană pentru câini adulți, împreună cu proteinele animale de calitate superioară, căuta alimente care conțin calciu pentru a sprijini articulațiile cîinelui pe măsură ce înaintează în vârstă. Păstrează în minte toate vitaminele cheie pe care le-ai căutat în hrana pentru cățeluși, cum ar fi vitaminele E și C, omega 6 și 3 și cantitatea potrivită de fibre, deoarece acestea sunt vitale în întreaga viață a câinelui.

Pe lângă asigurarea mișcării în mod regulat, investiția în hrana de calitate este unul din cele mai bune lucruri pe care îl poți face pentru a-i asigură câinelui o viață lungă și sănătoasă.