Alegerea hranei potrivite pentru pisica ta

O alimentație sănătoasă este la fel de importantă pentru sănătatea pisicii tale, așa cum este și pentru tine. Dar nevoile nutriționale ale pisicilor sunt destul de diferite de ale noastre. În timp ce o dietă umană ar trebui să fie bogată în fibre și cu conținut scăzut de grăsimi, o pisică are nevoie de o dietă bogată în grăsimi – pentru energie și o blană bogata si lucioasa – și o fibre mai puține pentru o sănătate intestinală bună.

Chiar dacă preferați o dietă vegetariană, pisicile nu tind să se dezvolte bine cu mesele fără carne. Pisicile domestice sunt carnivore, la fel ca verii lor mari, felinele sălbatice, și necesită proteine animale și grăsimi animale pentru un tract digestiv sănătos. Pisicile au, de asemenea, nevoie de carbohidrati pentru energie.

ETAPE DE VIAŢĂ ȘI STIL DE VIAŢĂ

Cu mii de tipuri de hrana diferite pentru animalele de companie disponibile, cum alegi cea potrivită pentru pisica ta?

Începeți prin a identifica etapa de viață a pisicii și stilul de viață. Pisoii, mamele care alăptează și animalele de companie în vârstă sunt exemple de etape de viață. Și fiecare etapă de viață are cerințe nutriționale diferite. Pe toate alimentele pentru pisici trebuie să precizeze la ce etapă de viață sunt recomandate.

Nevoile nutriționale variază, de asemenea, în funcție de stilul de viață. O pisică a cărei activitate principală este ...păzirea canapelei nu are nevoie de energie atât de mare precum cea care colindă cartierul.

În cele din urmă, este important să ții cont de orice condiție medicală specială pe care o poate avea pisica ta, cum ar fi alergiile alimentare, care necesită o dietă specială recomandată de medicul veterinar.

USCATĂ SAU UMEDĂ?

Odată ce ai decis care este stadiul de viață al pisicii tale și care este stilul de viață al acesteia, trebuie să decizi dacă o hrănești cu mâncare uscată sau conserve. Cele mai multe pisici se simt excelent mâncând doar hrană uscată. Hrană uscată susține igiena orală pentru dinții și gingiile sănătoase prin acțiunea sa abrazivă. Unele pisici, în special cele mofturoase, sunt încântate de mâncarea din conservă datorită texturii umede și moi.

Este important să reții că, în timp ce hrana uscată poate fi lăsată într-un bol toată ziua, dar conservele ar trebui aruncate după 30 de minute dacă nu sunt consumate. De aceea, hrana uscată este, de obicei, cea mai bună alegere pentru persoanele ocupate, care nu sunt în mod obișnuit acasă în timpul zilei.

Odată ce știi nevoile nutriționale ale animalului tău de companie și preferințele lui, ești gata să mergi la cumpărături.

COMPARAREA ETICHETELOR

Ingredientele sunt listate în ordine descrescătoare, în funcție de greutate. Deoarece pisicile au nevoie de carne, este mai bine să alegi un aliment în care primul ingredient este o sursă de proteine pe bază de animale, cum ar fi puiul, mielul, făina de pește sau oul. Aceste ingrediente conțin un set complet de aminoacizi esențiali, cum ar fi taurina, care nu se găsește în surse cu proteine pe bază de vegetale, cum ar fi făina de soia sau făina de gluten de porumb.

Studiile științifice arată că utilizarea unei combinații de carbohidrați în dietă, cum ar fi făina de porumb sau orzul și sorgul, oferă o digestibilitate optimă a carbohidraților și ajută la menținerea nivelurilor de energie.

Studiile arată, de asemenea, că pulpa de sfeclă - materialul rămas după ce ul zahăr este extras din sfecla de zahăr - este o excelentă sursă de fibre și susține un tract digestiv sănătos.

Pentru o blană moale și lucioasă și o piele sănătoasă, animalul tău are nevoie de un raport echilibrat al acizilor grași omega-6 și omega-3 în dietă. Sursele bune de grăsime includ grăsimea de pui și făina de pește.

CALITATEA

Etichetele pentru hrana de animale furnizează informații limitate privind valoarea nutrițională a alimentelor, deoarece reglementările privind etichetarea nu permit producătorilor să descrie calitatea ingredientelor din pachet.

Un producător de hrană pentru animale de companie cu reputație va fi în măsură să vă explice metodele lor specifice pentru evaluarea și garantarea calității ingredientelor folosite în produsele lor.