Cum să toaletezi câinele | Eukanuba

cum să pariați câinele

Facandu-va timpu să vă îngrijiți de aspectul câinelui dvs. nu înseamnă doar că acesta va arăta și se va simți cel mai bine, ci îl ajută și la menținerea în stare optimă a organismului.

Toaletându-vă câinele, veți deveni familiarizat și cu corpul lor – devenind mult mai ușor să vedeți rapid problemele de sănătate și aveți posibilitatea de a căuta dăunători precum puricii și căpușele.

Din acest motiv trebuie să începeți să dresați câinele să accepte toaletarea de la vârstă cât mai mică. Dacă așteptați prea mult timp pentru a începe sesiunile de toaletare, este posibil ca acesta să nu fie atât de cooperant mai târziu, mai ales atunci când vine vorba de curățarea urechilor și tăierea unghiilor.

  • Blană: o blană sănătoasă este un semn bun ca animalul tău de companie este sănătos și că pielea este în cea mai bună condiție. Pielea sănătoasă nu este importantă numai pentru aspectul animalului; de asemenea, vă îl protejează împotriva factorilor externi și infecțiilor.
  • Pielea: Pielea câinelui este cel mai mare organ din corpul lui. Pentru a o menține sănătoasă, o dietă bună este esențială. Prin hrănirea câinelui cu alimente care au un nivel crescut de proteine animale, minerale, Vitaminele A, D3 și E și un amestestec de acizi grași Omega 6 și 3, ce pot fi găsite toate înhrana EUKANUBA, îți ajuți câinele să aibă o piele sănătoasă.
  • Periajul: Majoritatea câinilor năpârlesc în mod natural, de două ori pe an (primăvara și toamna). Cu toate acestea, pentru a scăpa de părul care cade (și noroi!), ar trebui să-i periați mai des. Toți câinii (cu excepția raselor cu păr scurt) trebuie să fie periați cel puțin o dată pe săptămână, indiferent de cantitatea de pă r căzut prin năpârlire. Folosește o perie cu perii moi în momentul în care câinele este calm și relaxat. Distrageți atenția câinelui cu o jucărie și treceți peria de-a lungul corpului, pentru câteva secunde. Introducerea cu procesul de periaj ar trebui să înceapă atunci când un cățel foarte tânăr, așa că fiți atent dacă nu ați făcut acest lucru înainte. Un frizer pentru câini te poate sfătui cum să faci periajul corect în funcție de rasă sau dacă este necesară ajustarea părului.
  • Îngrijirea urechilor: Urechile lungi au nevoie de îngrijire în mod regulat față de urechile scurte (ridicate) din cauza circulației limitate a aerului, care le face mai susceptibile la iritații și infecții. Curăță cu delicatețe pavilionul urechii cu o șervețele speciale sau o dischetă de bumbac ușor umezită , în timp ce îl verifici pentru pete roșii, umiditate sau ceară în exces. Câinii tip spaniel sau de vânătoare au nevoie de un castron îngust și înalt pentru a-și păstra urechile curate și uscate, când mănâncă sau beau apă.
  • Îngrijirea ochilor: Asiguraţi-vă că păstraţi strălucirea ochilor câinelui. Curățarea petelor ușoare de lacrimi, acumularea naturală de mucus, pot fi curățate cu un șervețel de curățare sau cu o dischetă de bumbac ușor umezită. Sunați veteranul dacă ochii câinelui sunt roșii, inflamați sau dacă există scurgeri.
  • Îngrijirea unghiilor: Un medic veterirar ar trebui să fie primul care ajustează unghiile câinelui dar dacă dorești să faci acest lucru după aceea, urmărește cu atenție medicul veterinar și întrebă-l să îți dea câteva sfaturi despre modul în care trebuie făcut acest lucru. Tăierea incorectă poate provoca durere și sângerare.
  • Îmbăierea: Câinii produc în mod natural uleiuri pentru piele și pentru blană, pentru a se proteja de infecții, iritații și apă. Îmbăierea prea deasă poate reduce eficacitatea acestor uleiuri și ar trebui să se acorde atenție că baie să se facă doar o dată pe lună. Dacă aveți nevoie să îl spălați, folosiți un șampon special pentru câini.

Consultă un frizer de câini profesionist dacă ai anumite probleme sau întrebări despre cum trebuie îngrijită blană câinelui. Dacă consideri că are o problemă a pielii, mergi cu câinele pentru un consult la medicul veterinar.