Starea optimă a organismului pentru o viaţă lungă

Starea optimă a organismului pentru o viaţă lungă

Menținerea câinelui în cea mai bună formă fizică este cheia pentru a te asigura că trăiește o viață lungă și sănătoasă. Împreună cu activitatea fizică, tipul de mâncare pe care îl mănâncă câinele este vital pentru menținerea bunăstării.

Câinii au nevoie de o gamă largă de substanțe nutritive pentru a rămâne în formă și cerințele lor nutriționale vor fi foarte diferite de ale tale. Pe lângă energia de care au nevoie pentru a rămâne activi, ei au nevoie și de vitamine și minerale speciale pentru a-i ajuta la îngrijirea articulațiilor, a pielii, a părului și a dinților.

CUM ÎȚI POȚI DA SEAMA DACĂ AI UN CÂINE ÎN CEA MAI BUNĂ FORMĂ?

Pur și simplu uitându-te la semnele vizibile. La urma urmei, ești cel mai bun pentru a judeca ce este normal pentru el. Esteblana lui sănătoasă și lucioasă? Este activ și fericit? În plus, cu puțină practică, poți examina câinele și poți evalua starea generală a organismului.

Uită-te la câinele de sus - ar trebui să pară că are o talie chiar în fața șoldurilor. Apoi, privește-l din lateral în timp ce acesta este în picioare - abdomenul (burta) ar trebui să fie ușor supt. Apoi, cu o presiune blândă pe laterale, atinge coastele - ar trebui să le poți simți, dar ele nu ar trebui să iasă în evidență.

Dacă nu poți simți coaste deloc, ar putea fi timpul să te adresezi medicului veterinar pentru un program de gestionare a greutății.

PĂSTRAREA CONDIȚIEI OPTIME A ORGANISMULUI CÂINELUI

Câinii digeră hrana în aproximativ jumătate din timpul necesar oamenilor, astfel încât dieta lor trebuie să furnizeze rapid o nutriție de calitate superioară.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să-l verifici atunci când cumperi hrana pentru câini este tipul de proteină utilizat Toate produsele EUKANUBA proteine cu digestibilitate crescută din carne de pui proaspătă sau deshidratată, miel sau pește; plus carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale. De asemenea, conține fibre din pulpă de sfeclă naturală și FOS prebiotic pentru a ajuta la echilibrarea digestiei și pentru a susține bacteriile intestinale sănătoase.

Un semn al digestiei bune sunt scaunele în cantitate mică, ferme și consistente-acest lucru arată că un câine obține beneficii maxime din mâncarea lui, deci mai puțină mâncare nedigerată. În plus, desigur, nivelurile de energie ale câinelui tău și alte semne (precum calitatea pielii și a parului) arată că acesta primește o hrană cu nivelurile adecvate de vitamine și substanțe nutritive.

EXERCIŢII REGULATE PENTRU ARTICULAŢII SĂNĂTOASE

Exercițiile regulate, alături de o alimentație completă și echilibrată, te vor ajuta să păstrezi câinele la o greutate sănătoasă, reducând stresul asupra articulațiilor și mușchilor, ajutându-l în același timp să-și păstreze aspectul și să se simtă minunat. În general, câinii mai mari au mai multe șanse de a avea probleme cu articulațiile decât câinii mai mici, dar există câteva lucruri pe care să le urmărești în mâncarea lor pentru a-i ajuta în acest sens.

Glucozamina și condroitina sunt două substante naturale pentru construcția de cartilaje sănătoase care, atunci când se găsesc în dieta câinelui, pot ajuta la susținerea articulațiilor sănătoase prin completarea constantă a nutrienților necesari pentru repararea și reînnoirea țesuturilor..

CÂTĂ HRANĂ AR TREBUI SĂ ÎI DAI CÂINELUI?

Respectă întotdeauna recomandările furnizate pe ambalaj de către compania de hrană pentru animale cu privire la cât de mult să îți hrănești câinele.

Vă recomandăm să hrăniți câinele de două ori pe zi, împărțind cantitatea recomandată pentru 24 de ore în două porții. În mod constant hrănirea câinelui o dată dimineața și o dată seara, îi va oferi câinelui suficient timp pentru a digera în mod adecvat mâncarea și, de asemenea, îi învață câinele atunci cândva fi următoarea masă.

Rețineți, câinii de dimensiuni diferite vor avea nevoie de diferite cantități din anumiți nutrienți, iar câinii au nevoie, de asemenea, de diferite rețete pentru fiecare etapă a vieții lor. La EUKANUBA, recunoaștem, câinii au patru etape distincte (cinci pentru câinii de talie mare)- Puppy, Junior, Adult, Matur și Senior, iar hrana noastră este adaptată pentru a oferi o nutriție adecvată în fiecare etapă.

RECOMPENSE

Câteodată câinii merită un pic recompensați pentru un comportament bun sau pentru a învăța o nouă abilitate. Este un mod valoros de întărire a dresajului și te poate ajuta să îi distragi atenția câinelui când trebuie să se concentreze asupra altui lucru. Asigură-te că orice recompensa pe care le utilizezi sunt sănătoase și au un beneficiu pentru câine, cum ar fi ajuta la menținerea dinților curați. Majoritatea câinilor sunt fericiți cu o crochetă sau două din hrana lor obișnuită.