Are nevoie câinele în vârstă de suplimente nutritive ? | Eukanuba

Au nevoie câinii în vârstă de suplimente nutritive ?

Ne plac suplimentele cu vitamine si minerale, multi dintre noi luând un supliment de un fel sau altul. Industria de vitamine și super-alimente a crescut în ultimii ani, dar sunt la fel de importante și pentru câini?

Câinii mai în vârstă au nevoie de un echilibru diferit de vitamine și minerale decât de prietenii lor mai tineri, dar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la suplimentarea dietei câinelui mai în vârstă. Hrănirea câinelui cu o hrană de calitate superioară special adaptată, presupune includerea a tot ceea ce are nevoie pentru susținerea stării optime a organismului.

Dându-i câinelui alte alimente "umane" sau suplimente nutritive poate interfera cu alimentația echilibrată oferită de hrana pentru câini. Acestea chiar pot împiedica câinele să folosească anumiți nutrienți din hrană, determinând probleme digestive — sau chiar probleme osoase sau articulare. Există câteva alimente care sunt toxice pentru câini și nu ar trebui să li se administreze niciodată, cum ar fi ceapa, usturoiul, avocado, struguri și ciocolată.

Caută o hrană care este 100% completă și echilibrată . Acest lucru înseamnă că acesta conține toți nutrienții de care câinele are nevoie pentru o viață sănătoasă și activă, începând cu a doua parte a vieții și nu este necesar să fie hrănit cu altceva.

Ce să urmărești în dieta pentru câinii maturi și seniori

Câini Maturi, în general în vârstă de aproximativ 6-9 ani, în funcție de mărimea rasei, se află în stadiul de "vârstă mijlocie" a vieții lor. Aceștia ar putea să încetinească puțin față de nivelul ridicat de activitate al unui cățeluș sau al unui câine adult și au nevoie de nutriție diferită de hrana acestora. În mod similar, câinii senioriîn stadiul avansat al vârstei lor, de la 9-11 ani, au nevoie de mult mai multe proteine pentru a-și menține masa musculară și pentru sprijinirea organelor interne și sistemul imunitar.

  • Primul ingredient ar trebui să fie proteine de calitate de origine animală (de ex. pui, miel, sau peste), decât proteine vegetale. Proteinele sunt critice deoarece sunt utilizate de organism pentru formarea și menținerea masei musculare, care nu doar că mențin tonusul general al organismului dar și ajută la susținerea articulațiilor.
  • Grăsimile sunt importante deoarece sunt utilizate ca sursă primară de energie. Dieta ar trebui să conțină grăsimi la un nivel ușor mai scăzut decât pentru câinii tineri, din moment ce sunt mai puțin activi. Grăsimile susțin de asemenea pielea și blana oferind acizii grași esențiali.
  • prebiotice: caută FOS (fructooligozaharide), un tip de prebiotice. Acest lucru ajută la susținerea digestiei sănătoase și, de asemenea, sprijină un sistem imunitar sănătos.
  • Antioxidanți. O dietă de calitate superioară va conține antioxidanții Vitamina E & C și beta-caroten care ajută la susținerea sistemului imunitar.
  • L-carnitină - Acest nutrient care acționează ca un consumator natural de grăsimi, ajută la menținerea unei stări optime a organismului pentru câinii mai în vârstă.
  • Ingrediente pentru îngrijirea danturii – Hrana care conține minerale pentru curățarea dinților va ajuta la reducerea tartrului, menținerea dinților și a gingiilor sănătoase, la câinele mai în vârstă. EUKANUBA are sistemul unic DentaDefence, prezent in toate formulele pentru câini adulți si ajută la menținerea dinților curați și sănătoși.