Cum să ai grijă de un câine în vârstă | Eukanuba

Îngrijirea câinelui în vârstă

Câinele fost cu tine multe, deci este important să înțelegi cum poți avea grijă de câinele tău și în anii lui de aur. Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de prietenul tău loial.

Cât de bine îmbătrânește câinele tău?

Toți câinii sunt diferiți și speranța de viață poate varia în funcție de rasă și de mulți alți factori. Deși știi ce vârstă are câinele , ar fi mai greu să știi cât de bine a îmbătrânit.

Medicul veterinar va verifica condiția fizică generală a câinelui. Ei constată că majoritatea câinilor încep să prezinte semne de îmbătrânire la aproximativ șapte ani pentru rasele mici sau medii și în jur de cinci ani pentru rasele mari și gigantice. Semnele pot include o blană mată și uscată, rigiditate articulară, pierderea energiei, creșterea în greutate, aport crescut de apă, probleme digestive sau pierderea masei musculare.

În timp ce genetica și mediul joacă un rol important în cât de repede va îmbătrâni câinele, poți avea totuși un impact enorm asupra sănătății lui. Hrănindu-i cu o hrană de calitate superioară, potrivită nevoilor în această etapă a vieții, îi poți ajută să își păstreze condiția optimă a organismului.

Dieta corespunzătoare pentru câini maturi și seniori

Toți câinii indiferent de vârstă au nevoie de aceleași ingrediente de bază, dar pe măsură ce îmbătrânesc au nevoie de cantități diferite din anumite ingrediente pentru a le susține sănătatea.

Vârsta la care ajunge câinele la stadiul de "matur" sau "senior" depinde în mare măsură de mărimea lui, dar că regulă generală, un câine este considerat "matur" după vârsta de 7 ani și "senior" după vârsta de 9 ani.

Iată ce să urmărești în momentul în care vrei să cumperi mâncare pentru câinele tău mai în vârstă:

  • Proteine de calitate superioar: În mare parte mâncare câinelui trebuie să conțină proteine. Fii sigur că provine din dintr-o sursă animală, de exemplu pui, decât dintr-o sursă vegetală. Proteinele sunt critice deoarece ajută la construirea și menținerea masei musculare.
  • Grăsimi: Alege o hrană cu cel puțin 10% grăsime Aceasta susține sănătatea pielii și părului; și asigură de asemenea și acizii grași esențiali necesari. Nu eliminați complet grăsimea niciodată.
  • Fibre: Alege un brand care oferă un conținut mai mare de 5% fibre Acest lucru ajută la susținerea unui intestin sănătos și încurajează câinele să absoarbă substanțe nutritive vitale prin promovarea sănătății digestive.
  • Antioxidanți: Aceste molecule inteligente protejează sistemul imunitar prin legarea radicalilor liberi, care distrug membranele celulare si ADN-ul.

Modificarea apetitului la câinii în vârstă

O dată cu înaintarea în vârstă, mulți câini sunt din ce în ce mai puțin interesați de mâncare. S-ar putea să nu mai ardă aceeași cantitate de energie, astfel încât apetitul lor să scadă în mod natural. Există o mulțime de motive pentru pierderea poftei de mâncare, cum ar fi probleme ale cavității bucale sau dentare, astfel încât, dacă comportamentul câinelui se schimbă dintr-o dată, este mai bine să îl vadă un medic veterinar pentru a-l verifica.

Cheia pentru a-ți hrăni bine câinele senior este să găsești o hrană nutritivă de care câinele tău să se bucure. Caută o hrană care te ajută să minimalizezi stresul asupra articulațiilor și să ai grijă de dinți și de digestie.

Orarul de hrănire al câinilor în vârstă

Deoarece câinii în vârstă mănâncă în general mai puțin decât mai tinerii lor prieteni canini, ar putea fi util să împărțiți hrana în două sau trei mese. Încearcă un program de hrănire dimineața și seara, sau unul tradițional cu mic dejun, prânz și cină.

Prin hrănirea numai în anumite momente, mâncarea nu este atât de copleșitoare, plus este probabil să fie mai proaspătă și mai apetisantă. Orarul de hrănire are ca beneficiu și creșterea metabolismului, ce îl va ajuta pe câine să își mențină greutatea ideală. În timp ce vârsta ar putea spune despre câine că este pregătit pentru pensionare, corpul său nu trebuie să fie.

La EUKANUBA am realizat observații de lungă durată cu câini arătând că nutriția excepțională oferită de noi, alături de o îngrijire corespunzătoare, poate ajuta câinii să trăiască mai mult decât durata de viață tipică a rasei*. Prin hrănirea cu o dietă special formulată pentru etapa de viață a câinelui tău, îl vei ajuta să se simtă tânăr în continuare.

La urma urmei, încă mai are mult de trăit.

*Longevitatea excepțională a Labradorilor (15.6 ani) este definită ca fiind o durata de viață cu peste +30% mai mare decât durata de viață tipică, de 12 ani.